Termeni si conditii

Serviciul https://www.italianmarket.ro/ este oferit de S.L.A. FOOD DISTRIBUTION S.R.L.  cu sediul in Str. Tabacari nr. 10, Focsani inmatriculata in Registrul comertului sub nr.J39 /388 /2023, avand cod unic deinregistrareRO48114875, denumita in cele ce urmeaza Societatea.
Ne puteti contacta prin urmatoarele mijloace:
Prin posta la adresa de corespondenta: Str. TĂBĂCARI Nr. 10 Focsani.
Prin e-mail la urmatoarele adrese:
office@italianmarket.ro - pentru intrebari referitoare la procedura de plasare acomenzilor, metode de plata, metode de livrare, cereri money back, etc.;
office@magazinitalian.ro - pentru initiere colaborari si parteneriate.
Prin telefon la numarul: +40 762 258 692
II. Despre italianmarket.ro
italianmarket.ro este un serviciu e-commerce care ofera utilizatorilor si posibilitatea de a intra in posesia produselor afisate. Achizitia produselor se face pe baza comenzilor primite prin site sau telefon. 
III. Proprietatea Intelectuala
Continutul si designul italianmarket.ro, precum si orice alt material avand legatura cu acesta trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. prin orice alta modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse si orice alte materiale), apartin Societatii si/sau colaboratorilor sai - acolo unde acest lucru este specificat in mod expres - (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele italianmarket.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila din partea Societatii. 
Nu puteti folosi cadre (frames in sensul limbajului HTML) sau tehnici de incadrare (framing techniques in sensul limbajului HTML) pentru marci,logo-uri, sau alte informatii protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, interfete, formulare) ale italianmarket.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii. 
Este permisa crearea limitata, revocabila si neexclusiva a hiperlinkurilor catre pagina de index a italianmarket.ro, atata timp cat aceasta actiune nu prezinta serviciul Magazinitalian.ro intr-o lumina falsa, inselatoare, derogatorie sau ofensiva. Nu puteti folosi logo-ul firmei sau alte proprietati grafice, sau marci ca parte a hyperlinkurilor fara a detine o permisiune scrisa, prealabila,din partea Societatii.
IV. Inregistrarea ca utilizator
Site-ul italianmarket.ro poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site). Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de Site, precum achizitionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului italianmarket.ro sau verificarea situatiei unor comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator pe Site). Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a Termenilor si Conditiilor de utilizare a italianmarket.ro si a Politicii de Confidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori si Societate.
Intrucat prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le revedeti periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile italianmarket.ro. 
Daca folositi acest Site, sunteti responsabili cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator, creat pe Site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site.
Italianmarket.ro poate vinde produse pentru copii sub 14 (paisprezece) ani, dar levin de adultilor, care sunt autorizati sa efectueze plati online cu cardul sau prin orice alta metoda de plata acceptata de italianmarket.ro. Daca aveti mai putin de 14 (paisprezece) ani, puteti achizitiona produsele italianmarket.ro, numai cuajutorul unui parinte sau tutore. 
Italianmarket.ro isi rezerva dreptul de a inchide conturi de utilizatori, de amodifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vanzarea de produse, la propria sa discretie. 
V. Datele Personale
Prin inregistrarea ca utilizator al italianmarket.ro va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de email, data nasterii dar si alte informatii cu caracter personal, care sa permita identificarea dvs. ca utilizator al serviciului italianmarket.ro. De asemenea, pentru a va abona la newsletterul sau alertele italianmarket.ro va trebui sa ne comunicati o adresa de e-mail valida precum si alte date legate de dvs. Va rugam sa accesati pagina in care va este prezentata Politica de Confidentialitate pentru a va informa cu privire la informatiile colectate de italianmarket.ro, cu privire la modul in care sunt folosite acestea, precum si la drepturile cu privire la protejarea intimitatii dvs. 
VI. Procedura de cumparare
Pentru a cumpara si intra in posesia produselor oferite spre vanzare pe italianmarket.ro este necesara parcurgerea urmatoarelor etape:
- identificarea si alegerea produselor
- inregistrarea dvs. ca utilizator al italianmarket.ro
- efectuarea platii produselor. Plata se efectueaza online sau prin transfer bancar/ordin de plata, in conditiile reglementate la Capitolul VII, iar costul final va contine pretul produsului comandat cu TVA inclus, pretul livrarii si, daca este cazul, pretul timbrului verde, in conformitate cu dispozitiile HG448/2005.
- livrarea produselor comandate si achitate va fi insotita, daca este cazul, de certificatul de garantie, de certificatul cu privire la service-ul post-vanzare asigurat de catre producator/importator/distribuitor si/sau alte certificate daca este cazul.
Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe italianmarket.ro, sunteti de acord cu forma de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin care Site-ul isi deruleaza operatiunile. 
VII. Cum cumpar
VII.1. Preturile
Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe italianmarket.ro reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA(taxa pe valoare adaugata de 19%, valabila in Romania). Preturile finale de cumparare pot fi preturi sugerate de catre producatori sau furnizori, sau pot fi estimate in functie de preturile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat. Preturile finale de cumparare pot sa nu reprezinte cele mai competitive preturi de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumita perioada. 

 

Taxele de livrare sunt in limita a 10 kg, si sunt in valoare fixa de 25 lei

 

VIII. Descrierea si returnarea produselor
Italianmarket.ro depune toate eforturile pentru a fi cat se poate de precis. Cu toate acestea, Magazinitalian.ro nu garanteaza ca descrierile produselor sau a altort ipuri de materiale care au legatura cu acestea sunt precise, complete, curente sau fara erori. Daca un produs oferit de italianmarket.ro este diferit fata de descrierea aferenta acestuia de pe Site, il puteti returna respectand prevederile Politicii de returnare a produselor a Site-ului si in conformitate cu legislatia romana in vigoare. 
Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului, in conformitate cu dispozitiile OUG 34/2014
In cazul in care intelegeti sa valorificati acest drept aveti urmatoarele obligatii:
- de a returna produsul cumparat, nedeteriorat, pe cheltuiala dvs.
- de a returna produsul cumparat in stare de functionare, nedeteriorat, in starea in care v-a fost livrat. 
In cazul returnarii partiale a produselor,  S.L.A. FOOD DISTRIBUTION S.R.L. va returna numai contravaloarea produselor pe care clientul doreste sa le returneze, fara sa returneze taxa de transport pentu expeditie. Taxa de transport pentru returnarea produselor ramane in continuare in sarcina clientului.
 
Consumatorul nu poate returna urmatoarele produse achizitionate, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel:
- certificate de garantie extinsa;
IX. Forta Majora
Magazinitalian.ro, afiliatii sau/si in general furnizorii de produse sau serviciicatre Magazinitalian.ro nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere saueroare rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa Magazinitalian.ro. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare aechipamentului tehnic de la Magazinitalian.ro, lipsa functionarii conexiunii lainternet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici,accesul neautorizat in sistemele Magazinitalian.ro, erorile de operare, precum sicazurile de forta majora stipulate de legislatia romana in vigoare.
X. Publicitatea
Italianmarket.ro poate afisa, in paginile sale, reclame la produsele din oferta sa precum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea italianmarket.ro si prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestuia si a Politicii de confidentialitate, va exprimati in mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial.
XI. Reclamatii privind incalcarea legii referitoare la protejarea proprietatii intelectuale
Italianmarket.ro respecta dreptul la proprietatea intelectuala a tertilor. Daca ati observat ca Site-ul contine informatii care incalca dreptul acestora la proprietate intelectuala, va rugam sa ne trimiteti o instiintare la adresa de email: office@italianmarket.ro, sau sa ne contactati la numerele de fax si telefon, sa ula adresa de corespondenta, afisate la capitolul Despre noi din prezentul contract. 
XII. Legislatia aplicabila
Serviciile oferite de Societate prin intermediul italianmarket.ro sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precadere de Legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, HG 448/2005 si Directiva Europeana EC/96/2002,care reglementeaza regimul taxei pentru timbrul verde, aplicabil produselor electronice.
Termenii si conditiile italianmarket.ro se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul italianmarket.ro. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, litigiile dintre Parti se vor supune rezolvarii instantelor judecatoresti competente de pe raza municipiului Bucuresti. 
XVI. Prezentarea ofertei 
Italianmarket.ro isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezente pe site-ul italianmarket.ro, fara o instiintare prealabila. Datele tehnice prezente pe site-ul italianmarket.ro au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile depe site-ul Italianmarket.ro au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produs.